Külföld

Magyarországra látogat Geert Wilders

Hollandia leendő miniszterelnöke az idei CPAC Hungaryn vesz majd részt

Magyarországra látogat, és részt vesz az idei CPAC Hungaryn áprilisban Budapesten Geert Wilders, Hollandia leendő miniszterelnöke – írta csütörtökön a Magyar Nemzet.

Magyarországra látogat Geert Wilders
Geert Wilders, Hollandia leendő miniszterelnöke
Fotó: ANP via AFP/Phil Nijhuis

Közölték, hogy Geert Wilders a közösségi oldalán, az X-en jelentette be, hogy részt vesz a CPAC Hungaryn.

„Köszönöm a felkérést Szánthó Miklósnak és az Alapjogokért Központnak, hogy felszólaljak a CPAC Hungaryn áprilisban. Büszke vagyok, hogy ott lehetek és felszólalhatok” – írta a holland jobboldali politikus, a tavalyi hollandiai választások győztese.

A Magyar Nemzetben felidézték: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója azt határozta meg a rendezvény aktuálisan legkiemelkedőbb üzeneteként, hogy a CPAC annak a szellemi hátországnak a tartópillére, amelyen a jóérzésű emberek és képviselőik egymás kezébe csaphatnak, hogy aztán júniusban Európában, majd novemberben az Egyesült Államokban közösen vegyék fel a harcot a nyugati világ visszavételéért.

„Amit akár csak pár éve, évtizede kinevettünk vagy lehetetlenségnek gondoltunk – ilyen a férfi és női nemi szerepek felcserélése, a migránsok érzékenységének mindenek fölé helyezése vagy a háború eszkalálása a béketörekvésekkel szemben –, az ma már a fősodor része" – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink