Külföld

Átlátszó felső, fekete melltartó – megbotránkoztató jelenet a Bundestagban

Megbotránkoztató öltözetben jelent meg a német Bundestag családügyi bizottságának ülésén Tessa Ganserer, a Zöldek szőke parókás transznemű képviselője – hívta fel a figyelmet a Mandiner. A politikus egy kétgyeremekes apa, aki a keddi nyilvános meghallgatáson egy tüllszerű, teljes mértékben átlátszó felsőben jelent meg; alatta csupán egy szűk fekete melltartó takarta műkeblét.

Átlátszó felső, fekete melltartó – megbotránkoztató jelenet a Bundestagban
Megbotránkoztató öltözetben jelent meg a német Bundestag családügyi bizottságának ülésén Tessa Ganserer
Fotó: X (képernyőfotó)

– Soha egyetlen politikusnőnek nem jutna eszébe ilyen neglizsében megjelenni a Bundestagban – írta le gondolatait a Welt hasábjain Kristina Schröder korábbi német családügyi miniszter.

Kiemelte, hogy a parlament szabályzata azt is előírja, hogy az épületbe csak a hely méltóságához illő ruházatban lehet belépni – a bizottság elnöke mégsem intette meg a transznemű képviselőt, mint ahogy kollégái sem szólaltak fel a szabálysértés miatt, ráadásul a mainstream média is feltűnően hallgat az ügyben. Hiszen transznemű – ki is merné őt kritizálni, hogy aztán ráüssék homlokára a „transzfób” bélyeget – írták.

Amivel viszont pont az nyer bizonyítást, amit Tessa valószínűleg a legkevésbé szeretne: hogy ő bizony nagyon nem nő, hanem egy szerencsétlen, akinek a háta mögött összesúgnak, a szemébe viszont semmi őszintét nem mondanak – írja a lap.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink