Külföld

Így reagáltak az oroszok Szijjártó Péter szavaira +VIDEÓ

Alekszej Puskov orosz szenátor kendőzetlen sajátossággal reagált Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek a NATO ülésén elhangzott nyilatkozatára. Szijjártó Péter kiemelte: a NATO-tagállamok vezetői között továbbra is háborús hangulat uralkodik, a béke szó gyakorlatilag nem hangzott el a találkozón, pedig végre mindenkinek be kellene látnia, hogy a csatatéren nem lehet megoldás, ott csak halottak vannak és pusztítás – számolt be a Magyar Nemzet.

Így reagáltak az oroszok Szijjártó Péter szavaira +VIDEÓ
Szijjártó Péter
Fotó: MH/Purger Tamás

– Az ukrán ellenoffenzívához társított célkitűzések, vágyak semmissé lettek, hiszen annak megindítása óta a csatatéren nagy változás nem történt, áttörés semmiképp. Ezt itt egyébként többen is elismerték, halkan, félve, de elismerték − folytatta.

A tárcavezető leszögezte: fel kell vetni annak kérdését, hogy ha az eddigi stratégia nem működött, márpedig jól láthatóan nem működik, akkor nem kellene-e egy B terv. Szijjártó rámutatott, hogy a diplomáciai rendezés előnyben részesítéséről csak ketten beszéltek török hivatali partnerével, mások részéről nem látszott erre nyitottság.

Puskov szenátor a Telegram-csatornáján reagálva a NATO-értekezlet fejleményeire, azt közölte: Szijjártó Péter tapintatosan hallgatott arról, hogy a NATO-külügyminiszterek találkozóján ki volt az egyetlen olyan miniszter, aki ragaszkodott az ukrán ellenoffenzíva sikeréhez. Mint hozzátette: a találkozón csak egy miniszter próbálta megmagyarázni, hogy az ellentámadás lesz a győztes, de senki sem támogatta ebben – olvasható a TVC orosz közszolgálati adó Telegramján.

– Ez az a helyzet, amikor egy vezetéknév megadása olyan, mintha elmebeteg-bizonyítványt írnál ki – írta Puskov.

Objektum doboz
Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink