Külföld

A Hamász szerint egy Izraeli támadásban meghalt a legfiatalabb túsz és családtagjai

Izrael úgy reagált, a Hamász felel a Gázai övezetben lévő túszok biztonságáért

Egy korábbi izraeli légitámadásban meghalt a Gázai övezetbe elhurcolt túszok közül a legfiatalabb, egy 10 hónapos csecsemő, valamint 4 éves testvére és édesanyjuk – közölte szerdán a palesztin térséget irányító radikális iszlamista Hamász palesztin szervezet fegyveres szárnya, az Izzedín el-Kasszám Brigádok.

A Hamász szerint egy Izraeli támadásban meghalt a legfiatalabb túsz és családtagjai
Az izraeli hadsereg katonái egy Gázai övezetet szimuláló hadviselési kiképző létesítményben az izraeli Tze'elim katonai bázison
Fotó: AFP/The Yomiuri Shimbun/Toshiyuki Fukushima

A tájékoztatás szerint Kfir Bibász, Ariel Bibász és anyjuk, Shiri Bibász halt meg.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy ellenőrzik az Izzedín el-Kasszám Brigádok állítását az október 7-i támadás alkalmával Izraelből elhurcolt túszok haláláról. A hadsereg azt is hangsúlyozta, hogy „a Hamász felel a Gázai övezetben lévő túszok biztonságáért”.

„A Hamász terrorszervezet továbbra is kegyetlenül és embertelenül viselkedik” – szögezték le a közleményben, hozzátéve, hogy a Hamász „veszélyezteti a túszokat, köztük a gyermekeket is”.

A palesztinok a Telegram-oldalukon közölték azt is, hogy az ideiglenes tűzszüneti megállapodás keretében tervezett fogolycserétől függetlenül, az orosz állami vezetés kérelmére szabadon engednek két orosz túszt. Musza Abu Marzuk, az iszlamista szervezet politikai bizottságának tagja és külügyi osztályának vezetője elmondta, hogy a két nő szabadon engedését gesztusnak szánják Moszkva felé.

Kapcsolódó írásaink