Külföld

A túszok élete a legfontosabb

Csak akkor tudnak a közel-keleti fegyveres konfliktusban érintett magyar túszokról információval szolgálni, amikor az semmilyen módon nem fenyegeti a biztonságukat – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.

A túszok élete a legfontosabb
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A tárcavezető közölte: sokan érdeklődnek, és sokan követik aggódva a közel-keleti fegyveres konfliktus során kialakult túszdrámát.

„Mindannyian örömmel értesültünk arról a katari segítséggel létrejött megállapodásról, aminek értelmében a Hamász hajlandó a túszok egy részét elengedni. Soltan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszter kollégával folyamatosan kapcsolatban vagyok. A katariak mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több túsz és minél több magyar fogvatartott visszakapja a szabadságát” – írta Szijjártó Péter.

A miniszter hozzátette: mindenkinek a megértését és a türelmét kéri, hiszen itt emberéletekről, törékeny megállapodásokról, válságos helyzetről van szó, így csak akkor tudnak a túszokról információval szolgálni, amikor az semmilyen módon nem fenyegeti a biztonságukat.

Kapcsolódó írásaink