Külföld

Kínos: így magyarázkodott Daniel Freund, miután Schaller-Baross Ernő kellemetlent kérdezett tőle + VIDEÓ

A hazánkat sűrűn bíráló német zöldpárti képviselő közölte, ő nem is ennél a Soros-szervezetnél dolgozott, hanem amannál

Nem feltétlenül kapta volna meg a kettest egy érveléstechnika-órán Daniel Freund zöldpárti képviselő a minapi strasbourgi felszólalása alapján. A politikust, aki korábban Magyarország totális bojkottjára és hazánk tanácsi elnökségének megakadályozását javasolta, Schaller-Baross Ernő fideszes EP-képviselő szembesítette a tényekkel – számolt be a Mandiner.

Kínos: így magyarázkodott Daniel Freund, miután Schaller-Baross Ernő kellemetlent kérdezett tőle + VIDEÓ
A hazaáruló baloldal szövetségese, Daniel Freund hamarosan Budapestre érkezik
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Rolf Vennenbernd

Schaller-Baross kérdésében arra kért választ Freundtól, hogy míg a Soros-alapítványnál dolgozott, sűrűn emelt szót az antiszemitizmus ellen, ám egy kicsikét sepregethetne a saját háza táján mostanság: hiszen a zöldekkel kiegészült német koalíciós kormány regnálása alatt „a zsidók már nem sétálhatnak szabadon az utcán a Németországba vitt tömeges migráció miatt, az emberek nem beszélhetnek szabadon, nem mehetnek az utcákra, sőt, a templomaikat sem látogathatják!” – mutatott rá a tömeges muszlim bevándorlás következményeire (amelyet, ha jócskán megkésve is, de még Freund párttársa, Robert Habeck alkancellár is elítélt).

„Nyíltan kérdezem: nem kellene kicsit többet foglalkoznia Németországgal, a saját kormányával és azzal, ami Németországban történik a zsidók ellen?” tette fel a kérdést Schaller-Baross.

Daniel Freund mindkét pont elől kitért: ami az antiszemitizmust illeti (amelyet hazánk kapcsán előszeretettel emlegetett még idén nyáron is, mégpedig – ki nem találná senki – ugyancsak Soros Györggyel kapcsolatos kommunikáció kapcsán), arról inkább nem beszélt – írja a lap.

A portál szerint ehelyett kifejtette, hogy nem a német Bundestagban vannak, hanem az Európai Parlamentben, egyszóval ő most összeurópai politikát csinál; „ha a német szövetségi kormánnyal akartam volna foglalkozni, akkor indultam volna a német Bundestagba, de most az EP-ben vagyok, és ezért az érdekel, hogy mit csinálunk az Európai Unióban” – hárította a kérdést, nyilvánvalóvá téve, hogy plakátokkal meg állítólagos antiszemitizmussal szívesebben foglalkozik, mint azzal, ami az orra előtt zajlik, és nagyon is valóságos.

Majd Freund vitriolosnak szánt riposztja végén még odavágta: „Soha nem dolgoztam a Soros-alapítványnak!” Ellenben, tette hozzá, olvasható a neten az önéletrajza, és „nagyon büszke vagyok arra, hogy öt évig dolgoztam a Transparency Internationalnél, a másik szervezeténél, de valahogy úgy tűnik, hogy ez önök számára egy és ugyanaz”.

Természetesen nem egy és ugyanaz a kettő – a Soros-féle Open Society Foundation „csak” pénzeli a szintén Magyarország kritikájában utazó Transparencyt – írták.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink