Külföld

Svájc vezetőivel tárgyalt Orbán Viktor

A tárgyalásokon a magyar–svájci kétoldalú kapcsolatokról, a gazdasági együttműködésről és a jövő évi magyar EU-elnökségi tervekről volt szó

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bernben tárgyalt Alain Bersettel, Svájc szövetségi elnökével és Ignazio Cassis svájci külügyminiszterrel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Svájc vezetőivel tárgyalt Orbán Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) Alain Bersettel, Svájc szövetségi elnökével (b3) és Ignazio Cassis svájci külügyminiszterrel (b2) tárgyal Bernben, 2023. november 21-én. A kormányfő mellett Czukor József, Magyarország svájci nagykövete (j5), Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j4), Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (j)
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A tárgyalásokon a magyar–svájci kétoldalú kapcsolatokról, a gazdasági együttműködésről és a jövő évi magyar EU-elnökségi tervekről volt szó.

A sajtófőnök közlése szerint áttekintették ezen kívül a nemzetközi biztonsági kihívásokat és a háborús válságövezetek – Ukrajna, Közel-Kelet – helyzetét is.

Kapcsolódó írásaink