Külföld

Izrael fokozta a csapásait Gázában

Hullanak a rakéták az égből

Nem csitulnak a harcok a Gázai övezetben. Vasárnap kiderült, közel áll az alku a túszul ejtett nők és gyermekek kiszabadításáról.

Izrael fokozta a csapásait Gázában
Gázai életkép romokkal és civilekkel - a Hamász közben a föld alatt bujkál
Fotó: AFP/Mohammed Abed

Az Izraeli Védelmi Erők vasárnap reggel közölték, vadászgépeik számos Hamász célpontot semmisítettek meg a Gázai övezethez tartozó Dzsabalijában, Beit Lahijában és a Zeitoun negyedben. Mint a The Times of Israel idővonalából kiderül, az akciók akkor történtek, amikor a szárazföldi erők egyre mélyebbre hatoltak be a területre.

Az egyik összecsapásban az izraeliek dróncsapást mértek a Hamász fegyvereseire egy háztetőn. A katonák fegyvereket is találtak a környék ingatlanjaiban. Ezzel párhuzamosan a haditengerészet rakétákkal mért csapást a terroristák telephelyeire a gázai övezet mentén. Közben a libanoni határ mentén sincs nyugalom, ahol ugyancsak izraeli harci repülőgépek semmisítettek meg egy aknavetőállást, ahonnan előzőleg tíz gránátot lőttek egy közeli kibuc mellé.

Kapcsolódó hír, hogy meghalt egy 38 éves palesztin fogoly a Ketziot börtönben. A Tair Abu Asabként azonosított férfi a Fatah mozgalom tagja volt és gyilkossági kísérlet miatt 2005 óta élt a rácsok mögött. Halálának körülményeit vizsgálják – közölte a fegyintézet vezetése. Egyben hozzátették, a halálhír hatására zavargások törtek ki a beersebai Ohalei Keidar börtönben.

Kapcsolódó írásaink