Külföld

Rájár a rúd a német külügyminiszterre

Európa vezető gazdasági hatalma külügyminiszterének nehezen megy a német vezetés imázsának emelése

Akadozik a németek kimenekítése Izraelből. Német diákok egy csoportját egy izlandi ügyvédnő menekítette ki Jordánián keresztül, egy lipcsei diákszínjátszó csoport a maga költségén menekült át Ciprusra, az Elefand névre keresztelt német vészhelyzeti rendszer pedig a tömeges regisztrálás miatt összeomlott – számolt be a Mandiner.

Rájár a rúd a német külügyminiszterre
Annalena Baerbock
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Ilia Yefimovich

Annalena Baerbock német külügyminiszter mindezek láttán a ZDF-en azt találta mondani: „több mint százezer” német várakozik Izraelben, ezért nem küldenek értük egy katonai gépet (sem).

Baerbock ugyanakkor gyakorlatilag a hivatalba lépése óta folyamatosan szállítja a meghökkentő, avagy felháborító mondatokat – írja a lap.

„Mindegy, hogy mit gondolnak a német választóim, vagy hogy demonstrálnak-e: a szankciók télen is maradni fognak” – jelentette ki tavaly az ukrajnai háborúk kapcsán kivetett szankciókról.

De még e magas pozícióra való fölkerülése előtt és után is utolérték őt a botrányok. Magát egy ideig jogásznak nevezte, de nincs ilyen irányú végzettsége: politikatudományt hallgatott a Hamburgi Egyetemen, azt viszont nem fejezte be – írták.

Kapcsolódó írásaink