Külföld

Ostrom alatt áll a libanoni amerikai nagykövetség + VIDEÓ

Mintegy 43 hektáron terül el, és több mint egymilliárd dollárból húzták fel

Több száz agresszív tüntető gyűlt össze a libanoni amerikai nagykövetség közelében, akik a gázai kórházat ért támadás miatt vonultak utcára – számolt be a világsajtó alapján a Magyar Nemzet. A helyzet odáig fajult, hogy a hatóságoknak könnygázzal és vízágyúkkal kellett oszlatniuk a feldühödött tömeget.

Ostrom alatt áll a libanoni amerikai nagykövetség + VIDEÓ
Az Egyesült Államok ezért a legmagasabb fokozatú utazási figyelmeztetést léptette életbe Libanonra vonatkozóan az amerikai állampolgárok számára
Fotó: AFP/Ibrahim Amro

A libanoni Hezbollah Izraelt hibáztatja a gázai kórház elleni támadásért. Szerintük ez egy halálos merénylet volt, és a „példátlan harag napját” hirdették meg Izrael ellen szerdára. Joe Biden amerikai elnök szerdai izraeli látogatása során utalást tett arra, hogy a támadás miatt nem Izrael, hanem a „másik fél” hibáztatható – emlékeztetett a portál.

A libanoni fővárosban, Bejrútban már tegnap este óta zajlanak az erőszakos tüntetések. A demonstrálók kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták az amerikai nagykövetséghez tartozó egyik őrtornyot, ami ki is gyulladt – írták.

A portál szerint a libanoni amerikai nagykövetség egyébként inkább hasonlít erődítményre, mintsem külképviseleti intézményre. Mintegy 43 hektáron terül el, és több mint egymilliárd dollárból húzták fel.

Objektum doboz
Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink