Külföld

A katonai hatóság a nyilvántartásban nem szereplő hadköteleseket is „látja”

A védelmiminiszter-helyettes emlékeztetett az emberek „digitális lábnyomára” a modern világban

A hadkiegészítő parancsnokságoknak lehetőségük van a hadköteles állampolgárok azonosítására, még akkor is, ha nem frissítették adataikat a területi toborzási és szociális támogatási központokban, vagy nem szerepelnek a hadkötelesek elektronikus nyilvántartásában – jelentette ki pénteken Natalija Kalmikova védelmiminiszter-helyettes egy televíziós műsorban, számolt be az Rbc.ua hírportál alapján a Karpatalja.info.

A katonai hatóság a nyilvántartásban nem szereplő hadköteleseket is „látja”
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Vincenzo Circosta

A jelentés szerint Kalmikova az ukrán televízió nonstop háborús adásában műsorvezetői kérdésére, hogy a hadkötelesek nyilvántartásának milyen szerepe van a mozgósítást elkerülni próbálók számának csökkentésében, elmondta, hogy az állam „láthatja” ilyen állampolgárokat. „Még akkor is, ha valaki nem szerepel a katonai nyilvántartásban, mert vannak más nyilvántartások is, és ezek segítségével mindenképp ki tudjuk deríteni” – tette hozzá.

Ebben az összefüggésben a védelmiminiszter-helyettes emlékeztetett az emberek „digitális lábnyomára” a modern világban. Mint hangsúlyozta, „Ukrajnát mindannyiunknak meg kell védenünk”. „Ezért jobb, ha mindenki maga jelentkezik, megkeresi azt az egységet, amelyben szolgálni akar, és bevonul” – tanácsolta Natalija Kalmikova.

Kapcsolódó írásaink