Külföld

Erdő Péter ismét Ferenc pápánál járt, nem ment üres kézzel

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia küldöttségét 2023. október 2-án reggel magánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa – közölte a Mandinerrel a püsköki kar sajtószolgálata.

Erdő Péter ismét Ferenc pápánál járt, nem ment üres kézzel
Ferenc pápa (b2) a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal rendezett találkozón a Szent István-bazilikában 2023. április 28-án. A katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. Mellette Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke (b) és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (j)
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek, metropolita és Tóth Tamás, az MKPK titkára, a Szentatya áprilisi magyarországi látogatásának általános koordinátora a „Magyar Katolikus Egyház, a püspökök, a papság és a hívek nevében köszönetüket fejezték ki a Szentatyának a háromnapos apostoli útért, a kapott tanításért és kegyelmekért”.

A küldöttség nem ment üres kézzel a Vatikánba, egy különleges, a Szentatya számára egyetlen példányban készült, fehér, bőrkötésű kötetet ajándékozott a Szentatyának, amely a pápa Magyarországon elhangzott beszédeit tartalmazta öt (olasz, angol, német, spanyol és magyar) nyelven. Mint ismeretes, a pápa Budapesten elhangzott beszédei magyarul már megjelentek, azonban a püspöki kar megbízásából az elhangzott beszédek szövegei hamarosan elérhetőek lesznek nyomtatásban további négy nyelven is – írta meg a lap.

Kapcsolódó írásaink