Külföld

Lavrov: Az olimpiai bizottság kettős mércét alkalmaz

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) arra használja fel az ukrajnai helyzetet, hogy kizárja az orosz sportolókat a nemzetközi versenyzésből, és ezzel durván megsérti az Olimpiai Chartát – jelentette ki az orosz külügyminiszter a TASZSZ hírügynökségnek adott interjújában.

Lavrov: Az olimpiai bizottság kettős mércét alkalmaz
Szergej Lavrov
Fotó: AFP/POOL/Evgenia Novozhenina

„A NOB arra használja fel az Ukrajna körüli helyzetet, hogy durván és közvetlenül megsértse az Olimpiai Chartát” – idézte Szergej Lavrov szavait az oroszhirek. A moszkvai diplomácia vezetője hangsúlyozta: miközben a sportolóik többségét általában eltiltják a versenyzéstől, kivételt tesznek bizonyos sportágak és korosztályok számára, amit nagy szívességként tüntetnek fel.

Szerinte a NOB „hosszú évek óta figyelmen kívül hagyja a Nyugat minden gyanús ügyét”.

„Viszont amikor Oroszország (reagált), miután sok-sok éven át figyelmeztette a világközösséget, hogy a NATO egy nagy háborúra készül, miközben közvetlenül katonai fenyegetést épített ki az orosz határoknál, és bátorított egy olyan rendszert, amelyet Washington nyíltan előkészített Oroszország megfékezésére és megtámadására, a NOB úgy döntött, hogy az Olimpiai Chartából eredő kötelezettségeivel ellentétes, megmagyarázhatatlan álláspontra helyezkedik” – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink