Külföld

Novák Katalin: Elon Musk személyében új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban

A világ leggazdagabb embere nem tudott eljönni a Budapesti Demográfiai Csúcsra, Texasban pótolták a találkozót

Magyarországon kívül is egyre többen látják, hogy a nyugaton beköszöntött demográfiai jégkorszak az általunk megismert világ végével fenyeget. Hazánk elsőként helyezte a családpártiságot a demográfiai küzdelem középpontjába. Elon Muskkal arról beszélgettünk, mit tehetünk közösen azért, hogy a fiatalok bátrabban merjenek igent mondani a gyermekekre – fogalmazott közösségi oldalán a köztársasági elnök.

Novák Katalin: Elon Musk személyében új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban
Elon Musk kisfiával mutatta meg a Tesla-gyárat Novák Katalinnak
Fotó: facebook/novak.katalin.official

Arról is tárgyalt a köztársasági elnök és a világ leggazdagabb embere, hogy a gyermektelenség korunk legaggasztóbb jelensége.

Elon Musk személyében egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában, aki ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját – írta Novák Katalin, aki azt is hozzátette, hogy hosszan beszélgettek az ukrajnai háborúról is.

– Egyetértettünk, hogy mielőbbi tűzszünetre és tartós békére van szükség. Annak külön örülök, hogy a kárpátaljai magyarság problémáit is megértette beszélgetésünknek köszönhetően. A gyermekvállalás menti meg a világot – zárta gondolatait Novák Katalin.

A magyar államfői látogatás egybeesett a Tesla központi irodaépületének megnyitásával a cég tavaly átadott, és jelenleg is bővítés alatt álló gyárának szomszédságában.

Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója a közmédiának elmondta, hogy a magyar államfő egyesült államokbeli látogatásának egyik kiemelt célja, hogy a népesedési problémák megoldását célzó lépésekhez szövetségeseket keressen. Ebbe a sorba illeszkedett a megbeszélés Elon Muskkal, valamint korábban Texas állam kormányzójával, Greg Abott-tal és Montana állam vezetőjével, Greg Gianforte kormányzóval tartott találkozó – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

Novák Katalin és Greg Gianforte hétvégi találkozóján elhangzott, hogy „egy nemzet csak akkor erős, ha a családok erősek”. Novák Katalin a családok védelmét és megerősítését közös ügynek nevezte. A megbeszélésen szóba került a munkahelyteremtés is, tekintve, hogy Montana államban az elmúlt években a munkanélküliséget sikerült 3 százalék alá szorítani. Greg Gianforte az északi szövetségi állam történetének legsikeresebb kormányzója, akit a legnagyobb többséggel választottak meg a politikai pozícióba.

A magyar államfő, szintén Montana államban, találkozott Steve Daines republikánus szövetségi szenátorral is.
A köztársasági elnök hivatalos látogatása kedden Utah állam fővárosában zárul, ahol Novák Katalin Spencer Cox kormányzóval tárgyal, és előadást tart egy egyetemen, a Brigham Young Universityn.

Kapcsolódó írásaink

Elon Muskkal találkozott Novák Katalin

ĀElon Musk nem tudott eljönni a Budapesti Demográfiai Csúcsra, most Texasban pótoljuk a találkozót, részletek holnap – írta közösségi oldalán a köztársasági elnök

Elnéptelenedhet Ukrajna?!

ĀA háború előtti becslések szerint Ukrajnában a 20 éves férfiak 42%-a nem éli meg a 65 éves kort