Külföld

A német zöld képviselő beismerte: Így akarják megbuktatni Orbánt

Kibújt a szög a zsákból a Európai Parlament (EP) kulturális és oktatási bizottságának ülésén

Az Erasmus program magyarországi finanszírozása volt a téma az Európai Parlament (EP) kulturális és oktatási bizottságának keddi ülésén, ahol igen érdekes hozzászólások is elhangzottak – számolt be a Mandiner.

A német zöld képviselő beismerte: Így akarják megbuktatni Orbánt
Niklas Nienass
Fotó: Hans Lucas via AFP/Martin Bertrand

A keddi bizottsági ülésen Niklas Nienass, a bizottság német, zöldpárti tagja egyebek mellett azon sajnálkozott, hogy az intézkedésekkel nem Orbán Viktort, hanem a gyengéket sújtják, az európai gondolkodó fiatalokat és például az LMBTQ-közösség tagjait is.

„Akik Európát vinnék tovább, akik az európai gondolatot vinnék tovább, akik szeretnének európaiak lenni, azokat sújtjuk ezzel” – fogalmazott a képviselő.

Mondott azonban ennél is cifrábbat: szavai szerint rá kellene arra is mutatni, hogy egy Orbán Viktor nélküli demokratikus országban milyen kiválóan működhetnének ezek a dolgok.

Azaz gyakorlatilag elismerte, hogy ezekkel a szankciókkal lehetne elérni az Orbán-kormány leváltását – írták.

Vele szemben ugyanakkor Milan Zver, szlovén néppárti képviselő kijelentette: nem tudja támogatni a Magyarország ellen hozott intézkedéseket. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a magyar diákokat kizárják az Erasmus programból.

Kapcsolódó írásaink