Külföld

Nigériában óvadék ellenében szabadlábra helyezték egy feltételezett melegesküvő több vendégét

Nigériában óvadék ellenében szabadlábra helyezték egy feltételezett melegesküvő 69 vendégét, akiket a múlt hónapban vettek őrizetbe illegális eseményen való részvétel gyanújával, majd vád alá helyeztek – közölte kedden a vádlottak ügyvédje.

Nigériában óvadék ellenében szabadlábra helyezték egy feltételezett melegesküvő több vendégét
A vádlottak elítélésük esetén akár 14 évi börtönbüntetést is kaphatnak (képünk illusztráció)
Fotó: AFP

Nigériában Afrika legtöbb országához hasonlóan elítélendőnek tartják a homoszexualitást kulturális és vallási megfontolásból. A nyugat-afrikai ország emellett 2014-ben a nemzetközi bírálatok ellenére elfogadott egy olyan törvényt, amelynek keretében betiltották az azonos neműek házaságát, az ilyen jellegű intim kapcsolatokat és a melegek jogaiért küzdő csoportokat.

Ochuko Ohimor ügyvéd szerint az illetékes bíróság fejenként félmillió naira (231 ezer forint) óvadékot szabott meg a szabadlábra helyezésért, illetve a vádlottaknak rendszeresen jelentkezniük kell Warri település bíróságán a per kezdetéig.

Ohimor elmondta: a vádhatóság ellenezte, hogy a vádlottak óvadék ellenében szabadlábra kerülhessenek, a bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy nem követtek el kiemelkedően súlyos bűncselekményt.

Afrika legnépesebb országának törvényei szerint a vádlottak elítélésük esetén akár 14 évi börtönbüntetést is kaphatnak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom