Külföld

Szijjártó Péter: Magyarország elkötelezett az ENSZ terrorellenes erősítése mellett

A New York-i után a budapesti a legnagyobb irodája az ENSZ terrorellenes hivatalának a világon

Hazánkban már 25 terrorellenes szakértő dolgozik az ENSZ regionális terrorellenes programjain, ami Vlagyimir Voronkov ENSZ főtitkár-helyettes hivatalában is komoly elismerést kelt – olvasható Szijjártó Péter hétfő esti facebook-bejegyzésében.

Szijjártó Péter: Magyarország elkötelezett az ENSZ terrorellenes erősítése mellett
Vlagyimir Voronkov ENSZ főtitkár-helyettes és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: facebook.com/szijjarto.peter.official

A terrorfenyegetettség globálisan egyre súlyosabb és ezzel egy időben a terrorizmus súlypontja egyre inkább tevődik át Afrikára.

A világnak talán még soha nem kellett ilyen súlyos fenyegetettséggel szembesülnie, ráadásul mi, magyarok pontosan tudjuk, hogy a terrorizmus egyenes következménye az újabb migrációs hullámok kitörése – fűzte hozzá a magyar diplomácia vezetője.

Minél súlyosabb probléma tehát a terrorizmus, annál súlyosabb illegális migrációs hullámok robbannak ki Afrikában és a világ többi részén.

Mi úgy gondoljuk, hogy az ENSZ egyik legfontosabb feladata az kellene, hogy legyen, hogy összehangolja és eredményessé tegye a terrorellenes küzdelmet, de ehhez képest jelenleg azért kell küzdeni, hogy az ENSZ egyáltalán pénzt szánjon minderre a költségvetéséből – közölte Szijjártó Péter.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom