Külföld

Krónikus migrén miatt lemondott a brit felzárkóztatásért felelős miniszter

Néha nem tud lépést tartani a miniszteri élet követelményeivel a fejfájása miatt

Dehenna Davison brit felzárkóztatásért felelős miniszter lemondott kormányzati tisztségéről, mondván, „krónikus migrénnel küzd” – írja a Sky News nyomán az Rtl.

Krónikus migrén miatt lemondott a brit felzárkóztatásért felelős miniszter
Dehenna Davison
Fotó: NurPhoto / NurPhoto via AFP/NurPhoto/MI News

A Rishi Sunak miniszterelnöknek írt és nyilvánosan is közzétett levelében a konzervatív Davison felvázolta, hogyan hatott rá a betegség.

Sajnos egy ideje már krónikus migrénnel küzdök, amely nagy hatással van arra, hogy el tudom-e látni a szerepemet. Vannak napok, amikor jól vagyok, de máskor nehéz, ha nem lehetetlen, hogy lépést tartsak a miniszteri élet követelményeivel – és az ilyen napok időzítése soha nem kiszámítható

– írta a 30 éves politikus, aki hálás a kollégáknak, hogy időnként jóval türelmesebbek hozzá, de nem érzi helyesnek, hogy a posztján maradjon, a polgárok ugyanis olyan minisztert érdemelnek, aki meg tudja adni a munkához szükséges energiát.

Objektum doboz

Krónikus migrénről akkor beszélünk, ha valakinek havonta több mint 15 napig fáj a feje, és olyan tüneteket produkál, mint a fényre, hangokra és szagokra való túlérzékenység, valamint a hányinger és hányás.

Davison helyére Jacob Young, Redcar város parlamenti képviselője érkezik.

Kapcsolódó írásaink