Külföld

„Abbahagyhatnánk a hazudozást”

A La Verità olasz napilap printben megjelent interjút készített Jordan Peterson sztárpszichológussal. Az interjú során Magyarországról és Lengyelországról is beszélt – számolt be a Mandiner.

„Abbahagyhatnánk a hazudozást”
Jordan Peterson
Fotó: Facebook / Dr. Jordan B. Peterson

„A lányokkal olyan szörnyű hazugságot akarunk elhitetni, amelyet a legmakacsabb kapitalista találhatott ki, vagyis azt, hogy semmi sem lehet számukra fontosabb, mint a karrierjük kialakítása, amely még a férfiak esetében sem igaz, a nők számára pedig végképp nem. Ennek az igazságát az a tény bizonyítja, hogy nagyon sok vállalat célja a harminc év feletti nők vezető munkakörbe helyezése” – fogalmazott a professzor.

Hangsúlyozta:

– Abbahagyhatnánk a hazudozást, ez lehetne a kezdet. Abbahagyhatnánk a fiatalok átnevelését, próbálkozhatnánk azzal, amit Magyarország és Lengyelország csinál. Különösen Magyarország az, aki kiváló intézkedési csomagot állított össze a családok támogatása érdekében. Ez a legígéretesebb program, amelyet kulturálisan és gazdaságilag is kínálhatnak az olyan nőknek, akik stabil házasságban élnek, és már gyereket nevelnek. Ez megoldás lenne a gazdasági instabilitásra, és védené az újszülötteket is. Ez már egy jó kezdet, nem gondolom, hogy alapvetően gazdasági megoldásra lenne szükség, el kellene kezdenünk értékelni a kultúránkban a családi életet és a hosszú távú, monogám életmódot” – fejtette ki Peterson.

Kapcsolódó írásaink