Külföld

A Twitter perrel fenyegeti a Metát a rivális Threads miatt

A Twitter ügyvédje, Alex Spiro nevében Mark Zuckerberghez címzett levélben azzal vádolják a Metát, hogy a Twitter korábbi alkalmazottainak foglalkoztatásával a mikroblog-alkalmazás másolatát hozta létre

A Twitter perrel fenyegeti a Metát az Instagramhoz kapcsolódó, csütörtökön debütáló új mikroblog-szolgáltatás miatt, amiért a Twitter szerint a Threads a Twitter jogszerűtlen lekoppintása – olvasható a Meta vezérigazgatójának címzett levélben.

A Twitter perrel fenyegeti a Metát a rivális Threads miatt
Mark Zuckerberg. Van képe hozzá
Fotó: AFP/Bertrand Guay

A Twitter ügyvédje, Alex Spiro nevében Mark Zuckerberghez címzett levélben azzal vádolják a Metát, hogy a Twitter korábbi alkalmazottainak foglalkoztatásával a mikroblog-alkalmazás másolatát hozta létre, és jogszerűtlenül használja a Twitter üzleti titkait és eszmei tulajdonát.

Az Instagrammal összekötött, az Egyesült Államokban csütörtökre virradóan bemutatott alkalmazásra már több tízmillióan regisztráltak. Az alkalmazásra az Elon Musk által felvásárolt Twitter riválisaként tekintenek, a Threadsen ugyanis a Twitterhez hasonlóan rövid, pársoros bejegyzéseket lehet közzétenni.

Andy Stone, a Meta szóvivője csütörtöki reakciójában leszövegezte: „A Threads fejlesztői csapatában egyetlenegy ember sincs, aki korábban a Twitter alkalmazottja lett volna.”

Az AP amerikai hírügynökség a hír kapcsán mind a Twittert, mind a vállalat ügyvédjét megkereste, a Twittertől azonban csak a sajtómegkeresésekre automatikusan kiküldött válasz, egy kaki emoji érkezett a hírügynökséghez.

Az új app ugyan nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, de „szabályozási problémák” miatt az Európai Unió tagállamaiban élők egyelőre nem férnek hozzá a Threadshez.

Kapcsolódó írásaink