Krónika

Beüt a fizetős Facebook a határba

Fizetős, ellenőrzött profilok bevezetését teszteli az Instagramon és a Facebookon a Meta. A pénzért nyújtott többletszolgáltatás első körben Ausztráliában és Új-Zélandon lesz elérhető.

Beüt a fizetős Facebook a határba
Van miért mosolyognia a tulajdonosnak
Fotó: Ercin Erturk / Anadolu Agency via AFP

Havi 11,99 dollárt (durván négyezerháromszáz forintot) kell fizetni az interneten és havi 14,99 dollárt (ötezernégyszáz forintot) mobilon a Facebook új verifikált profiljaiért. A döntést maga Mark Zuckerberg vezérigazgató jelentette be az Instagramon. A döntés értelmében a Meta Verified-fiók a felhasználók számára ellenőrzött jelvényt és nagyobb láthatóságot biztosít a platformokon, de jár mellé kiemelt ügyfélszolgálat is.

A funkciót ezen a héten Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik be, és hamarosan további országokba is megérkezik − írta meg a The Verge. Mint írják, a fizetős szolgáltatásról a hónap elején bukkantak föl pletykák.

A Meta Verified-regisztrációhoz a minimum 18 éves felhasználóknak meg kell felelniük a minimális aktivitási követelményeknek, illetve be kell nyújtaniuk egy olyan hatósági igazolványt, amely megegyezik a Facebookon vagy Instagramon szereplő nevével és fényképével. Az új ajánlat hasonló Elon Musk havi nyolcdolláros Twitter Blue változatához, de a Meta megjegyezte, hogy nem fog változtatni azokon a fiókokon, amelyeket a vállalat korábbi követelményei alapján hitelesítettek.

A szolgáltatásra feliratkozó felhasználók exkluzív matricákhoz is hozzájutnak, és havonta száz ingyenes csillagot is kapnak, amelyekkel a Facebookon az alkotóknak lehet borravalót adni. Hozzátették, ezentúl nem lehet megváltoztatni a profil- és felhasználónevet, születésnapot vagy képet anélkül, hogy ne kellene újra végigmenni az ellenőrzési folyamaton.

Kapcsolódó írásaink