Bulvár

Elon Musk anyukája lefújta a Musk–Zuckerberg bunyót

Maye Musk azt írta, hogy mindenütt híresztelni fogja, hogy törölték a meccset, egészen addig, amíg tényleg nem törlik

Dana White szerint Zuckerberg évek óta dzsu-dzsicuzik, ahogy Musk is, szóval elboldogulnak egymással. Musk anyukája, Maye Musk viszont a Twitteren írta ki, hogy lefújta a bunyót – számolt be a hírről a Karpatalja.info.

Elon Musk anyukája lefújta a Musk–Zuckerberg bunyót
Maye és Elon Musk
Fotó: NorthFoto

„Nézd, én Dél-Afrikában nőttem fel, rengeteg verekedésben volt részem, nem ez lenne az első” – állítólag ezzel biztatta Elon Musk Dana White-ot, a legnagyobb kevert harcművészeti bajnokság, az UFC elnökét. A SpaceX, a Tesla és Twitter tulajdonosa pár nappal korábban keveredett vitába a Facebook (ma már Meta) alapító-tulajdonosával, Mark Zuckerberggel, amelynek a végén abban egyeztek meg, hogy egy kevert harcművészeti meccs keretei közt rendezik a nézeteltérésüket.

A Musk–Zuckerberg ketrecharc hírét globális derültség fogadta, azután úgy tűnt, elül az újdonság varázsa, és a résztvevők elfoglaltságára tekintettel az ötlet csendben kimúlik. Azonban a remek ötletet az UFC vezetője, Dana White semmiképp nem akarja veszni hagyni.

„Zuckerberg nagyon komolyan veszi ezt a dolgot” – mondta White a Pat McAfee Show című tévéműsorban.

„Itt van ez a két technológiai céget vezető csávó, mindenki azt hiszi hogy nem tudnak harcolni, de ők meg akarják csinálni, majd meglátjuk, mi jön ki belőle. Én azt hiszem, hogy ha összejön, a történelem legnagyobb meccseként fogják számon tartani, olyan (nézettségi) rekordot fog beállítani amit soha nem fognak megdönteni.”

Dana White egyébként nem kizárólag a két milliárdosra számítana a közönség szórakoztatásában – mivel félő, hogy ha létre is jön, ez a műsorszám nem tart sokáig – a program fennmaradó részét feltörekvő és már befutott ketrecharcosok küzdelmével töltené fel, arra törekedve, hogy további rajongókat szerezzen a sportágnak.

A nagy eseménynek legalább egy határozott ellenzője is van, ez pedig Elon Musk anyja, Maye Musk, aki a fia tulajdonában lévő mikroblog-szolgáltatón, a Twitteren intette rendre a kakaskodó milliárdosokat. Maye azt írta, hogy mindenütt híresztelni fogja, hogy törölték a meccset, egészen addig, amíg tényleg nem törlik.

Objektum doboz

Maye azt írja, hogy nem szabad bátorítani a fizikai erőszakot, és a két milliárdosnak karosszékben kellene megküzdenie egymással, egymástól négy láb távolságra – aki viccesebbet mond, az győzzön.

A ketrecharc és a techvilág rajongói is az esélyeket latolgatják: állítólag Zuckerberg mellett szól, hogy régóta kitartóan dzsu-dzsicuzik, de alacsonyabb és könnyebb is Musknál. A Twitter-tulajdonos ugyanakkor 51 éves, és többek szerint sakkban jobb esélyekkel indulna.

Kapcsolódó írásaink