Külföld

Megnyitotta brüsszeli képviseleti irodáját a közmédia

Bemutatta Brüsszelben megnyitott képviseleti irodáját a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. A magyar érintettségű, valamint az európai politikai történések mellett az uniós döntéshozatalhoz kapcsolódó eseményekről és közéleti témákról tudósító munkatársak Európa fővárosának szívében a legmodernebb technikai feltételeket biztosító központban dolgozhatnak.

Megnyitotta brüsszeli képviseleti irodáját a közmédia
Kovács Tamás Iván, Magyarország Belgiumba és Luxemburgba akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete beszédet mond a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájának ünnepélyes megnyitásán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Integrált tudósítói központot alakított ki Brüsszelben az MTVA, a legmodernebb technológiákkal és eszközparkkal ellátott képviseleti irodában az MTI, az M1, a Kossuth rádió és a Hirado.hu munkatársai dolgoznak – tájékoztatta az MTVA Sajtó- és Marketingirodája az MTI-t.

Az iroda adottságai – központi elhelyezkedése, a 21.századi követelményeknek megfelelő infrastruktúrája – kiváló lehetőséget nyújtanak a tudósítók munkájának megkönnyítésére, ezáltal a közmédia nézőinek és hallgatóinak még magasabb színvonalú kiszolgálására.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte, hogy a kiterjedt nemzetközi tudósítói hálózattal rendelkező közmédia számára különösen fontos, hogy az Európai Unió tulajdonképpeni fővárosában képviseleti irodával rendelkezzen.

„A magyar közmédia elemi kötelessége, hogy minden, hazánkat érintő eseményről tudósítsunk, felületeinken megszólaltassuk az érintetteket. A törvényben, kódexben és szabályzatokban deklarált feladatunk mellett ösztönzőnk, hajtóerőnk – ami nem engedi, hogy megelégedjünk azzal a teljesítménnyel, amelyet most végzünk – a credónk: a folyamatos innováció, a fejlődés. Kreatív erőfeszítéseket kell tennünk, hogy a magyar társadalom a leggyorsabb, legpontosabb tájékoztatást kapja az őket érintő eseményekről – méghozzá első kézből” – fogalmazott Papp Dániel.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a közmédia egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy a nemzetközi tudósítói hálózatára támaszkodva hitelesen, gyorsan és magas szakmai színvonalon tájékoztasson, és ehhez – mint hangsúlyozta – elengedhetetlenül fontos a helyszíni jelenlét.

Altorjai Anita hozzátette: „A képviseleti irodával professzionális lehetőséget biztosítunk a tudósítóinknak, de mellettük a brüsszeli magyar intézményeknek is a megszólalásra. A brüsszeli közmédia központ megnyitásával már a jövő évi EP-választásokra és az azt követő magyar uniós elnökségre is készülünk.”

A közmédia brüsszeli tudósítói központjából hattagú stáb támogatja a közmédia hírügynökségi, továbbá rádiós és televíziósműsor-, valamint internetes tartalomszolgáltatását.

Kapcsolódó írásaink