Külföld

Biden és kormánya támogatja a gyerekek nemváltását

Sorra hozzák a magyarországihoz hasonló gyermekvédelmi törvényeket a konzervatív vezetésű amerikai tagállamok. Ugyanakkor a Biden-adminisztráció támogatja, hogy már gyermekkorban megkezdhessék a nemi átalakítást az identitászavaros fiatalok.

Biden és kormánya támogatja a gyerekek nemváltását
Egy férfi a gyermekek LMBTQ érzékenyítése ellen tüntet az USA-ban
Fotó: NurPhoto via AFP /NurPhoto/Bryan Olin Dozier

A kiskorúak nemének orvosi megváltoztatása hamarosan egy normális és bevett eljárás lesz a tengerentúlon – tett ígéretet az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgálati Minisztériumának (HHS) egészségügyi miniszterhelyettese, Rachel Levine. Szavait a Magyar Nemzet idézte, mely azt írja: a Biden-adminisztrációban a kiskorúak szabad nemválasztása a legmagasabb támogatást élvezi.

Levine kijelentései nagy port vertek fel, a republikánusok a fejére is olvasták, hogy elítélendőnek tartják, „ha egy kormánytisztviselő kiskorúak nemi szervének megcsonkítását népszerűsíti”. Egy egészségügyi szakembereket összefogó országos szervezet (Do No Harm) elnöke, dr. Stanley Goldfarb szintén felszólalt a negatív tendenciák ellen.

– Nincsen bizonyítékunk arra, hogy a nemet módosító hormonokkal és pubertásgátlókkal kezelt gyerekek mentális egészsége javult volna – fogalmazott Goldfarb a Fox Newsnak. Sőt, a Washingtoni Egyetem kutatása éppen az ellenkezőjét állapította meg.

Dr. Lisa Littman, a Brown Egyetem korábbi professzora szerint a fiatalok „gyorsan kialakuló nemi diszfóriája” a pubertás időszakában gyakran a serdülők érzékenységének és befolyásoltságának tudható be, többek között a közösségi média hatásai miatt.

Noha a demokrata szövetségi kormány támogatja a gyermekek nemi átalakítását, ez nem minden államban van így. Floridában például Ron DeSantis kormányzó vezetésével már tavaly elfogadtak egy – a hazánkéhoz hasonló – gyermekvédelmi törvényt – jelezte a Magyar Nemzet, hozzátéve: más államokban, mint Texas, New Hampsihire vagy éppen Georgia, hasonló törvényeken dolgoznak. Míg Minnesotában a demokrata vezetés azon dolgozik, hogy az északi államot egy „transzmenekült állammá” tegye.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom