Külföld

Erősödik a KDNP és az RMDSZ kapcsolata

A KDNP és az RMDSZ együttműködésének tovább erősítéséről egyeztetett Latorcai Csaba Kolozsváron. A politikus előzőleg Bukarestben járt.

Erősödik a KDNP és az RMDSZ kapcsolata
Latorcai Csaba: Indulás Bukarestbe majd Erdélybe
Fotó: Latorcai Csaba közösségi oldala

Kolozsváron tárgyalt Latorcai Csaba a KDNP ügyvezető főtitkára Balázs Attilával, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSz) ügyvezető elnökével. A KDNP oldala szerint a látogatás fő célja a magyar–magyar, ezen belül is a KDNP és az RMDSZ közötti kapcsolatok további erősítése volt.

Mint a közleményből kiderül, a két párt tisztségviselője áttekintette az erdélyi magyarság helyzetét, és kifejezték abbéli szándékukat, hogy közös események, programok szervezésével kívánják erősíteni a kereszténydemokrata politizálást a magyarság körében. Megállapodtak abban is, hogy közösen kívánnak fellépni a hagyományos keresztény értékek, a nemzeti közösség, és a családok védelme érdekében.

Hozzátették, ezek az értékek napjainkban egész Európában támadás alatt állnak, és csak a keresztények emberek és pártok, valamint közéleti szereplők összefogásával lehet ezeknek elejét venni.

Kapcsolódó írásaink