Külföld

Hat magyar kutató-mentő egység dolgozik Hatay tartományban

Szijjártó Péter: Eddig 16 ember köszönheti az életét, a túlélését a magyar mentőalakulatoknak

Éjszaka és reggel is szívszorító hírek érkeztek Törökországból, a földrengés halálos áldozatainak száma megközelíti az öt és fél ezret, a sérülteké pedig a 35 ezret. A kutatási, mentési munkálatok kritikus fázisba érnek, de még mindig van remény arra, hogy túlélőket találnak a romok alatt – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Hat magyar kutató-mentő egység dolgozik Hatay tartományban
Szijjártó Péter: Eddig 16 ember köszönheti az életét, a túlélését a magyar mentőalakulatoknak
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Mint írta, immáron hat magyar kutató-mentő egység dolgozik Hatay tartományban. „Köszönjük, és nagyra becsüljük az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Baptista Szeretetszolgálat, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, az Életjel Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ és a Református Szeretetszolgálat munkatársainak és önkénteseinek azt az áldozatos munkát, melyet végeztek az elmúlt órákban és napokban! Eddig 16 ember köszönheti az életét, a túlélését a magyar mentőalakulatoknak.

Ma a Budapesti Önkéntes Mentőszervezet egysége is Törökországba érkezett, így délutántól már 156 főből és 28 kutyából áll a mentésben részt vevő magyar kontingens. Büszkék vagyunk rájuk!"

Hozzátette: A Fradi és a Kisvárda utánpótlás-focistái jól vannak, ugyanúgy mint az a 18 magyar ember, akik a katasztrófa nyújtotta területen tartózkodnak.

Kapcsolódó írásaink