Külföld

Már 8000 fölött a török és szír földrengés halálos áldozatainak száma

A hétfő hajnali brutális rengés óta legkevesebb 125 utórengést észleltek Törökországban, ahol jelenleg is nagyon súlyos a helyzet

Az UNICEF jelentése szerint több ezer gyermek veszthette életét a rengésekben, ami még borzasztóbbá teszi a természeti katasztrófát. A mentési munkálatok egy pillanatra sem állnak le, és ez még egy ideig így lesz, amíg meg nem találják az utolsó eltűnteket is – írta meg a liner.hu.

Már 8000 fölött a török és szír földrengés halálos áldozatainak száma
A földrengés után összedőlt épület Hatay Iskenderun kerületében, Törökországban
Fotó: AFP/ANADOLU/Sezgin Pancar

A CNN azt írja, a lázadók által ellenőrzött északnyugat-szíriai területeken a halálos áldozatok száma meghaladta az 1220-at, míg a sérültek már 2600-an vannak.

A hivatalos tájékoztatás szerint ezek a számok várhatóan jelentősen emelkedni fognak, mivel több száz család rekedt a romok alatt. A csapatok nehéz körülmények között folytatják a keresési és mentési munkálatokat – írja a CNN.

Sajnos már több mint 400 összedőlt és több mint 1300 részben összedőlt épületről, és  több ezer megrongálódott ingatlanról tudni Szíriában, míg Törökországból eddig legkevesebb 5894 áldozatról és 34 810 sérültről érkezett jelentés, amit a török alelnök erősített meg.

Kapcsolódó írásaink