Külföld

Koponyát találtak egy reptéren elhagyott bőröndben, de csak annak vizsgálata után jött az igazi meglepetés

A koponyát további vizsgálat céljából átadták a vadvédelmi hatóság ellenőreinek

Bizarr és nem mindennapi tárgyat találtak a rendőrök egy őrizetlenül hagyott táskában a detroiti reptéren – írta meg a hirado.hu.

Koponyát találtak egy reptéren elhagyott bőröndben, de csak annak vizsgálata után jött az igazi meglepetés
Képünk illusztráció
Fotó: AFP

A táska belsejében egy fiatal delfin koponyája volt, közölte az amerikai vám és határvédelmi hatóság – írta meg a hirado.hu.

A táskát utazás közben vesztette el tulajdonosa, majd amikor megérkezett az Egyesült Államokba, a detroiti Metropolitan repülőtéren egy röntgenvizsgálat során előkerült a koponya alakúnak tűnő tárgy, állt a CBP közleményében – számolt be a CNN.

Objektum doboz

A CBP és a szövetségi vadvédelmi hatóság, a Fish and Wildlife Service tisztviselői által végzett további vizsgálat során megállapították, hogy a koponya egy fiatal delfintől származik – áll a közleményben.

A koponyát további vizsgálat céljából átadták a vadvédelmi hatóság ellenőreinek.

„A vadon élő állatok, különösen a védett állatok birtoklása tilos” –  mondta Robert Larkin, a terület kikötőjének igazgatója. „Komolyan vesszük a vadon élő állatok csempészését, és szorosan együttműködünk szövetségi partnereinkkel a vadon élő állatok és élőhelyeik védelme érdekében.”

Bizonyos halak, vadon élő állatok, és az ezekből származó termékek behozatalát és kivitelét korlátozások és követelmények övezik – és nem ez az első eset, hogy az amerikai hatóságok hasonló lefoglalást hajtanak végre.

Decemberben hatóságok zebra- és zsiráfcsontokat foglaltak le egy nőtől a washingtoni Dulles nemzetközi repülőtéren. A Kenyából utazó nő a csontokat szuvenírként tartotta meg.

Kapcsolódó írásaink