Gazdaság

Ezúttal 18 órás késést gyűjtött be a WizzAir

Összesen 18 órás késéssel zárult a WizzAir egyik útja, ugyanis egy utas bántalmazta az utastársát, illetve a személyzet egyik tagját, emiatt a gép kénytelen volt módosítani útvonalát, tudatta Facebook-posztjában a Budflyer.

Ezúttal 18 órás késést gyűjtött be a WizzAir
A zarándokjáratnak ezúttal komoly gondjai akadtak
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A beszámoló szerint a fapados légitársaság Dzsiddából Budapestre tartó járatának egyik magyar állampolgárságú utasa Kairó felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is megütötte. A járat kapitánya ezért a gép azonnali divertálását rendelte el Egyiptom fővárosának repülőterére.

A lekötözött rendbontó utast azonban csak több mint 2 órával a leszállást követően távolították el a gép fedélzetéről, tudatja a poszt, hozzátéve: időközben a járat személyzetének a munkaideje a végéhez közeledett, így a repülőgép Budapest helyett Larnaca irányába indult tovább.

Cipruson a nagyjából 220 fő, nagyrészt mekkai zarándoklaton részt vett külföldi állampolgárságú utast buszokkal szállították Larnaca, illetve az onnan 50 kilométerre lévő Nicosia egyik szállodájába. A gép végül az eredetileg tervezett 11:30-as felszálláshoz képest 3 óra késéssel kezdte meg útját Budapestre, ahol 16:30 előtt pár perccel szállt le. A három kontinensen át tartó utazás összesen 18 órás késéssel zárult.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink