Külföld

Szijjártó Péter: Húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára – jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

Szijjártó Péter: Húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre
Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, a Fülöp-szigetek piaca hatalmas lehetőség a húsipar számára
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy a manilai kormány döntése értelmében hat hazai cég is megkezdheti a szárnyas- és sertéshúskészítmények, valamint élőállat szállítását Délkelet-Ázsia leggyorsabban fejlődő országába.

A több mint 112 millió lakost számláló piac hatalmas lehetőséget jelent a magyar élelmiszeriparnak – tette hozzá.

A miniszter azt írta: tárgyalássorozat eredményeként a Fülöp-szigeteki állategészségügyi hatóságok ellátogattak a magyarországi telephelyekre, és kiváló állategészségügyi, élelmiszer-biztonsági eredményekről tettek jelentést. A végleges döntés érelmében így a magyar vállalatok számára először nyílik lehetőség arra, hogy magyar húsipari termékeket exportáljanak a Fülöp-szigetekre.

„Munka van még bőven, hiszen egy dokumentációs hiánypótlást követően remélhetőleg további két cég is csatlakozhat a jelenlegi hat exportőrhöz, és abban is biztosak lehetünk, hogy a kiváló magyar termékek további lehetőségeket nyitnak meg a magyar gazdaság számára” – közölte bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Kapcsolódó írásaink