Külföld

Kerékpárút épül Székelyudvarhely és Székelykeresztúr között

Egy összesen százhatvanmillió lej értékű beruházás részeként szalagkorláttal, illetve zöldövezettel leválasztott bicikliutat is terveznek Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közé. Az összességében 26,2 kilométer hosszú folyosó jelentősen megkönnyíti majd a környékbeliek életét.

Kerékpárút épül Székelyudvarhely és Székelykeresztúr között
Régóta várt fejlesztés valósul meg a két település között (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Jelentős összeg, százhatvanmillió lejből (13,5 milliárd forintból) újíttatja fel Hargita Megye Tanácsa a Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti, 21,4 kilométer hosszúságú 137-es megyei utat – írta meg kedden a Székelyhon. Mint olvasható, a munkálatokhoz szükséges összeg túlnyomó részéért – száznegyvenmillió lejre (11,7 milliárd forintra) – az Anghel Saligny Programban pályázott sikeresen az intézmény, a többit saját forrásokból kell előteremteni.

A beruházás mellett egy összességében 26,2 kilométer hosszú kerékpárút is megvalósul, amely jelentősen megkönnyíti majd a környékbeliek életét. A teljes szakaszon számos hidat is újjáépítenek és/vagy megerősítenek, de a programban szerepel a vasúti átkelők rendbetétele is. Tamás Botond projektfelelős az orgánumnak arról beszélt, a településeken belül az út mindkét oldalán lesz járda, a bicikliutak pedig zöldsávval lesznek egymástól elválasztva. Hozzátette, arra kérik a lakókat, hogy ne parkoljanak a kocsijukkal a kerékpárosösvényre, ugyanis az nem csak szabályellenes, hanem a közlekedést is akadályozza.

Kapcsolódó írásaink