Külföld

Ritkán látott tiltakozásokra került sor a kínai Kanton városában – VIDEÓ

A tiltakozások az idestova három éve érvényben lévő, rendkívül szigorú zéró covid politika ellen folynak

A közösségi médiában egyre több videó terjed a kínai Kanton városában történt legutóbbi tiltakozásokról, miután a bevándorló munkások megelégelték a kormány rendkívül szigorú járványügyi szabályait.

Ritkán látott tiltakozásokra került sor a kínai Kanton városában – VIDEÓ
Kína. Kanton városa, tüntetés
Fotó: Facebook

Kínában rég nem látott tiltakozási hullámot indított útjára az idestova három éve érvényben lévő, rendkívül szigorú zéró covid politika, mindezt pedig csak tetézte, hogy a javarészt ujgurok lakta Hszincsiangban egy lakástűzben több ember életét vesztette.

Az emberek nem jutottak ki az épületből, amelyet a kínai hatóságok a koronavírus-járványra hivatkozva lezártak. Ez volt az utolsó csepp a pohárban a lakosság szerint.

Objektum doboz

A közösségi médiában pedig most rengeteg videó terjed arról, hogy a dél-kínai Kanton városában bevándorló munkások tiltakoztak a rendszer és a folyamatos zárlatok ellen.

Mint az a cikkben olvasható, a vendégmunkások egy textilipari telepen tiltakoztak, hogy kifejezzék csalódottságukat a lezárások, valamint a koronavírusos esetek ennek ellenére történő jelentős megugrása miatt. Az alábbiakban két videót is hoztunk két különböző helyszínről.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a káosz mintegy 20 percig tartott, mások szerint pedig a kerület több részén is hasonló tiltakozások bontakoztak ki. Kanton november 13-án összesen 5124 új helyi megbetegedésről jelentett, a legtöbb beteg pedig az egyik legnépesebb kerületben él – olvasható a Liner.hu-n. 

Kapcsolódó írásaink