Külföld

Elektromos patthelyzet Marosvásárhelyen

Bár pár hete huszonhét elektromos busszal gazdagodott Marosvásárhely, a járműveket mégsem lehet használni. Az álldogálás oka, hogy a települési közszállítási vállalatnak jelenleg nincs szerződése az áramszolgáltatóval.

Elektromos patthelyzet Marosvásárhelyen
Egy elektromos busz – igaz, Németországban (képünk illusztráció)
Fotó: dpa via AFP/Uli Deck

Eddig már huszonhét elektromos busz érkezett Marosvásárhelyre, s az év végéig további hatot várnak még – írta meg csütörtökön a Székelyhon. A hírnek akár örülni is lehetne, azonban némi üröm is vegyült az örömbe. Az történt ugyanis, hogy a közszállítási vállalatnak jelenleg nincs szerződése az áramszolgálatóval, s ennek híján képtelenség feltölteni a kocsik akkumulátorait.

Portik Vilmos alpolgármester a lapnak arról beszélt, a buszok januárban már láthatók lesznek az utakon, ugyanis ki akarják próbálni, hogy milyen távolságokat képesek megtenni két „tankolás” között. Az RMDSZ marosvásárhelyi elnöke, Kovács Mihály Levente ezt kiegészítve azt mondta, folyamatosan azon dolgoznak, hogy Marosvásárhely élhető legyen – s ezt a célt szolgálja a hétvégi ingyenes buszozás bevezetése is.

Kapcsolódó írásaink