Külföld

Szabadkán tilos lesz a migránssátrak felállítása

Több akciót indítottak Szabadkán az elmúlt napokban a biztonsági szolgálatok. A rendőrök ellenőrzik a befogadóközpontot, nyomon követik a városban a migránsok kisebb-nagyobb csoportjait, de razziáznak a motelekben is.

Szabadkán tilos lesz a migránssátrak felállítása
Illegális migránsok ideiglenes tábora a Vajdaságban
Fotó: MH

Jelentős, az illegális migránsok életét megnehezítő és a polgárok biztonságérzetét fokozó akciókról számolt be csütörtökön a Vajdaság Ma. Az orgánum cikkéből kiderül, a rendőrök nyomon követik az egyes csoportok mozgását, kapcsolataikat, így próbálnak az embercsempészek nyomára jutni.

A napokban letartóztattak egy férfit, akinél három utazótáskában több fegyvert is találtak. Bojan Šoralov, az Észak-bácskai Körzet vezetője a sajtónak arról beszélt, a szálláshelyeket is naponta ellenőrzik. Ahol illegális migránsokra bukkannak, azokat bezárják, a tulajdonosokat pedig megbüntetik. Eddig tizenhét motelre került lakat. A körzetvezető elmondta, hogy azoknál a külföldieknél, akik szobát foglalnak, lennie kell útlevélnek, és be kell őket jelenteni a rendőrségen. Akik sátorállítással próbálkoznak, azokat elszállítják Szabadkáról – ígérte Bojan Šoralov.

Az intézkedéseknek köszönhetően megfeleződött a befogadóközpontban az illegális migránsok száma. Két héttel ezelőtt négyszáznegyven felhasználót regisztráltak, most pedig csak kétszázhúszat. Bojan Šoralov becslései szerint jelenleg nyolcszázötven idegen lehet a városban, de a számuk folyamatosan változik.

Kapcsolódó írásaink