Krónika

Nem kispályázott az embercsempész

Előzetes letartóztatásba helyezett a Budapest Környéki Törvényszék egy embercsempészt, aki furgonja rakterében húsz illegális migránst rejtett el. A bűnözőt a 4-es számú főúton, Albertirsa közelében fogták el a rendőrök.

Nem kispályázott az embercsempész
Sokan elférnek egy furgon rakterében (Képünk illusztráció)
Fotó: police.hu

Járműve rakterében dugott el hazánk területére illegálisan belépő migránsokat hétfőn egy szerb férfi azért, hogy fizetségért Nyugatra juttassa őket. Tettét a magyar rendőrök hiúsították meg, miután gépkocsiját Albertirsa közelében ellenőrzés alá vonták. Mint a Budapest Környéki Törvényszék kedden közölte, a gyanúsított eddig ismeretlen társaival megegyezett abban, hogy a – magukat szír állampolgároknak mondó, de állításukat igazolni képtelen – illegális migránsokat a szerb–magyar határhoz közeli erdős területen felveszi, majd fizetségért Ausztriába viszi.

Kiderült, a gyanúsított Magyarországon bejelentett lakóhellyel és/vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezik. Az ügyészség szerint a férfi terhére rótt cselekmény jelentős súlyára és a kiszabható büntetés mértékére – kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés – tekintettel fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye. A törvényszék utalt arra is, várható, hogy a férfi a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával nehezítené meg a bizonyítást, ezért az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelték az előzetes letartóztatását.

A Police.hu oldalon közölt összesítés szerint a 28. héten a magyar és külhoni rendőrök, illetve a Magyar Honvédség katonái 1294 illegális migráns belépését akadályozták meg, 3347 embert tartóztattak föl és kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzáron, illetve hatvanhárom embert tartóztattak le és vontak eljárás alá. Az előző héten 1106 illegális migráns belépését akadályozták meg, 3631 embert tartóztattak föl és kísértek vissza a kerítéshez, illetve nyolcat tartóztattak le és vontak eljárás alá.

Kapcsolódó írásaink

Tragikus határhelyzet

ĀKét csoportban több mint kétszázötven illegális bevándorló lépte át az amerikai–mexikói határt Texasnál hétfő éjjel mindössze egy óra leforgása alatt – jelentette a Breitbart