Krónika

Nem csitul a nyomás a déli határon, egyre több az illegális migráns

Embercsempész is akadt a hálóba

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve szombatról vasárnapra virradóra huszonhat illegális migránst tartóztattak fel Szeged–Gyálarét és Mórahalom külterületén.

Vasárnap a magyar és az osztrák rendőrök Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy cseh honosságú Renault típusú kisteherautót, annak 43 éves török sofőrjével, valamint 47 éves cseh utasával együtt. A jármű rakterében az egyenruhások további négy, magukat töröknek valló férfit találtak, akik személyazonosságuk mellett jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni.

A sofőr ellen embercsempészet miatt indult eljárás, míg az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes határzárhoz. A Bács-Kiskun megyei egyenruhások Csikéria térségében tizenkét, míg Hercegszántó térségében huszonnégy illegális migránst tartóztattak föl vasárnap. Békés megyében az egyenruhások Kötegyán külterületén tizenöt, magát pakisztáninak valló embert fogtak el, majd kísértek vissza a magyar törvényeknek megfelelően az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kapcsolódó írásaink