Külföld

Minden illegális migránst megállítunk

Magyarország már a létrejöttekor csatlakozott az Iszlám Állam elleni globális koalícióhoz. Mivel a terrorizmus veszélye továbbra is fennáll, sőt az ukrajnai háború és az annak nyomán kialakuló élelmiszerválság csak tovább fokozza a terrorizmus ismételt megjelenését Európában, ma Budapesten ülésezett a koalíció külföldi harcosokkal foglalkozó munkacsoportja – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Minden illegális migránst megállítunk
Szijjártó Péter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Tény, hogy a terrorszervezetek az ilyen instabil helyzeteket mindig megpróbálják a maguk javára fordítani, és az Iszlám Állam vezetői is újabb európai merényleteket sürgettek az utóbbi időben.

Objektum doboz

Az is tény, hogy az éhínségek esetén a szélsőséges ideológiák sokkal könnyebben tudnak terjedni, amivel egy időben megindulnak a súlyos elvándorlási hullámok is. Az orosz és az ukrán gabonaexportnak pedig jelentős szerepe volt számos, egyébként is instabilitásra hajlamos ország élelmiszer-ellátásában.

Végül számunkra a legfontosabb tény, hogy a merénylők mindig kihasználják az illegális migrációt arra, hogy az ellenőrizetlenül érkező emberáradatban bejussanak Európába.

Ezért védjük a magyar határt, ezért áll a kerítés és ezért állítunk meg minden illegális migránst – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Objektum doboz