Külföld

Önvédelemből lőtt medvét a szovátai polgármester

Magyarázkodásra kényszerült a rendőrség előtt Fülöp László Zsolt szovátai polgármester, miután szombaton részt vett egy vaddisznóvadászaton. A városvezető ugyanis lelőtt egy medvét is – állítása szerint önvédelemből.

Önvédelemből lőtt medvét a szovátai polgármester
A mackó nem játék (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Az erdélyi Bekecs-tetőre indult múlt hét szombaton vadászni Szováta polgármestere. Az akcióban eredendően vaddisznókat akartak elejteni, de Fülöp László Zsolt végül egy medvét is lelőtt, amely – állítása szerint – meg akarta támadni, így ő csak önvédelemből húzta meg a ravaszt – nyilatkozta a Székelyhonnak az elöljáró.

A cikk szerint mivel az engedély az agyaras sertésre vonatkozott, ezért a polgármester orvvadászattal gyanúsítható. A rendőrség a helyszínen is megvizsgálta a lövés körülményeit, a háromszáznegyven kilogrammos medve tetemét pedig az állategészségügyi igazgatósághoz szállították be boncolásra. A polgármester puskáit lefoglalták, és azt addig nem is kapja vissza, amíg az orvvadászat és jogtalan fegyverhasználat ügyében indított kivizsgálás le nem zárul.

Kapcsolódó írásaink

Medvék és emberek a mozivásznon

ĀMedvevilág Szicíliában címmel animációs filmen kelt életre Dino Buzzati varázslatos műve, amelyet sokan a 20. század legjelentősebb meséjének tartanak