Krónika

Nem gyümölcsöktől híztak a fosztogató medvék

Egyből lett három mackó

Valójában nem egy, hanem három óriási medve fosztogat Kaliforniában. Mint ugyanis kiderült, a „Hank, a tank” néven emlegetett, több mint kétszáz kilogrammos állat, amelyik hónapok óta kertekbe és házakba tör be Kaliforniában, DNS-e alapján valójában legalább három óriás ragadozó.

Az állatok több mint harminc ingatlanba hatoltak be az elmúlt hónapokban a Tahoe-tó környékén. A környezetvédelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy hamarosan csapdákat állítanak fel, hogy megjelöljék az állatokat, és genetikai anyagot gyűjtsenek tőlük – írta a The Guardian alapján az MTI.

A projekt keretében egyetlen medvét sem altatnak el. Eddig azonban több mint százötven incidensről érkezett jelentés az Észak-Kaliforniából Nevadába átnyúló területről. A Tahoe Keys lakónegyedben az „egyik Hank” pénteken betört egy ablakot és átpréselte magát rajta, miközben a lakók otthon voltak. A helyi állatvédők szerint valószínű, hogy az „összes Hank” rákapott az emberi táplálékra, és hatalmas méreteik ennek a számlájára írhatók, és nem a bogyós gyümölcsökére.

Kapcsolódó írásaink

Csoda született

ĀA Magyar Zene Háza azt a hagyományt folytatja, teljesíti be, amely a Városligetben százötven éve, az Állatkerttel kezdődött