Külföld

Gyermektánccsoport szerveződik Felsőpulyán

Magyar néptánctanfolyam indul november 9-től a burgenlandi Felsőpulyán. Az órákat Dorner Magdolna és Marczis Krisztián, a bécsi Napraforgók táncegyüttes profi táncosai tartják.

Gyermektánccsoport szerveződik Felsőpulyán
Népviseletbe öltözött gyerekek egy táncháztalálkozón (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Purger Tamás

Bécsen kívül Linzben a Nefelejts tánccsoportnak és a grazi magyaroknak is tart órákat Marczis Krisztián, aki Dorner Magdolnával kiegészülve november 9-től Felsőpulyán (Oberpullendorf) is tanfolyamot indít a helyi gyerekeknek – olvasható az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) kisebbségi műsorainak honlapján. A két művész a településen eddig a Csárdáslányok nevű, döntően a helyi magyar hölgyekből álló formációt segítette, ám a Közép-burgenlandi Magyar Kultúregyesület részéről most felvetődött az igény egy komoly szakmai háttérre épülő gyermekcsoport létrehozására is.

Az órák előreláthatólag péntekente lesznek a kultúregyesület Augasséban található központjában. Mint olvasható, a gyerekek a játékos ritmusgyakorlatoktól kezdve juthatnak el a komoly tánckoreográfiákig.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom