Külföld

Húszéves a burgenlandi magyar énekkör

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepli alapításának 20. jubileumát a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Énekköre. Az eseményre az alsóőri Szent Katalin-templomban kerül sor szombaton 18.00 órától.

Húszéves a burgenlandi magyar énekkör
Madrigálok és őrvidéki dallamok is felcsendülnek szombaton
Fotó: A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Énekkörének Fb-oldala

Ünnepi koncerttel emlékezik meg alapításának 20. évfordulójáról szombaton este hatkor az alsóőri Szent Katalin-plébániatemplomban a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMK) énekköre. Mint az ORF Magyar Adásának Villányi Eszter kórusvezető elmondta, a koncerten elhangzik majd az énekkör pályafutását végig kísérő Franz Zebinger műve is, melyet a tartomány alapításának századik évfordulójára írt. Ezen túl madrigálok és őrvidéki magyar népdalok is felcsendülnek majd – fogalmazott Villányi Eszter.

A BMK jubiláló szervezete eddig két CD-t jelentetett meg, és számos fellépéssel büszkélkedhet Ausztriában és Magyarországon is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom