Külföld

Változik a parkolási rend Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen számos területen változtatás lesz a fizetős parkolási rendszerben. A módosítás nyomán többnyire megszüntetik, átminősítik az eddigi szabad helyeket. A fizetős parkolókért felelős igazgatóság a jövedelme csökkenésével magyarázza a bizonyítványát.

Változik a parkolási rend Marosvásárhelyen
Ezentúl több helyen kell fizetni majd a településen
Fotó: Purger Tamás / MH

Hamarosan kibővítik a fizetős parkolás rendszerét Marosvásárhelyen – írta meg a Székelyhon. A városháza honlapján tanulmányozható az a tervezet, amely szerint a Szabadság utcában, a sportcsarnok előtt és az ócskapiac bejáratánál módosulhat a jelenlegi rendszer.

Az orgánum emlékeztet, jelenleg a Szabadság utcában a vasúti átjárótól a Bárányka utcáig hetvenkét fizetős parkolóhely található. Mivel a Szabadság utcában kerékpárutat alakítanak ki, ezeket fel kell számolni.

A másik módosítás sportcsarnokot és környékét érinti. Jelenleg itt száznegyvennégy fizetős helyvan, ám mivel a közeli Maros hídja alatt és az ócskapiac bejáratánál lévő parkolók ingyenesek, nagyon sokan inkább oda teszik az autójukat hétköznap is. A piacigazgatóság számításai szerint emiatt harmincszázalékos veszteségük keletkezik, amelyet úgy orvosolnának, hogy az említett területeken is eltűnne az ingyenes parkolás.

Kapcsolódó írásaink