Krónika

Három óra parkolásért hatezer forintot tartana jónak a baloldal

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester még brutálisabb parkolási tarifákat készíthet elő

Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke, Kispest egyik önkormányzati képviselője a drasztikusan megdrágult budapesti parkolást még tovább emelné, javaslata szerint 3 óra parkolásért 6000 forintot kérne el – írta az Origo.

Három óra parkolásért hatezer forintot tartana jónak a baloldal
Budapesten hétfőn óriási mértékben megemelkedtek a parkolási tarifák
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely baloldali főpolgármester és szakértő csapata hétfőtől drágította meg brutálisan a budapesti parkolást. Egyes helyeken a korábbi ár háromszorosát kell fizetni, de a baloldal újabb drágítást javasol. Nyilvánvaló: nem véletlenül beszél erről egy baloldali politikus, saját pártjában ezt egészen biztosan egyeztette Karácsonyékkal, és feltehetően az LMP feladata lesz az új, brutális emelés bejelentése.

Az A zónában máris egységesen 600 forintba kerül egy óra parkolás, ráadásul este 10-ig kell fizetni. De a B zóna is brutális, itt 450 forintot kell fizetni reggel nyolc és este nyolc között. 

Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke, Kispest egyik önkormányzati képviselője a Spirit FM műsorában Ónody-Molnár Dórával beszélgetve már be is jelentette, további drágításokat szeretne. 

Az Origo álláspontja szerint megmosolyogtatóan elfogult kérdező először arról elmélkedik, hogy „A »kormánymédia« azt harsogja, hogy sokkal drágább lett, és hosszabb ideig kell az autósoknak fizetniük a parkolásért".

Ferenczi István azt válaszolta: „Így van, ezt én is tudom, illetve a négy parkolási zónát vagy zónatípust alakítottak ki a 27 helyett, hogyha jól értelmezem a történteket, és kezdjük szerintem azzal ami üdvözlendő, meg hasznos, meg jó, meg előrelépés ebben az egész történetben. Az, hogy a belvárosban sokkal drágább lett a parkolás, az helyes, az egy jó dolog. A Belváros nem úgy van kialakítva, nem úgy építették, hogy ilyen mennyiségű autó tárolására legyen alkalmas."

Kapcsolódó írásaink