Külföld

Kétnyelvű istentisztelet lesz a reformáció napján Felsőőrön

Október 31-e a reformáció emléknapja. Világszerte ünnepségeket tartanak a protestáns gyülekezetek, amikor is arra emlékeznek, hogy a hagyomány szerint 503 évvel ezelőtt ezen a napon függesztette ki Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

Kétnyelvű istentisztelet lesz a reformáció napján Felsőőrön
Az egyház mindig reformálódik (képünk illusztráció)
Fotó: MH

A felsőőri (Oberwart) református templomban hétfőn fél tíztől tartanak kétnyelvű ünnepi istentiszteletet a reformáció emléknapján – jelentette be az ORF magyar nyelvű adása vasárnap. Kádas Richárd felsőőri református lelkész az eseménnyel kapcsolatban arról beszélt, az emlékezés és az emlékeztetés egyaránt nagyon fontos dolog.

Jó tudnunk, hogy mit jelentett a reformáció a 16. században és mit jelent manapság – fogalmazott. Mint mondta, a tradíció a halott emberek élő hite, a tradicionalizmus pedig élő emberek halott hite. Tehát nem szabad abba a hibába esnünk, hogy a 16. században történt valami, amit  konzerváltunk, és így maradt, hanem az egyház mindig reformálódik, megújul, és ezt szem előtt kell tartanunk – fogalmazott a rádiónak Kádas Richárd.

Kapcsolódó írásaink