Belföld

Mintegy ezer diákot támogatnak a reformátusok

A Magyar Református Szeretetszolgálat „Radírozzuk ki a különbségeket” címmel tanszergyűjtő akciót indított az adományosztások sorát ma Debrecenből indította. A szervezet 120 helyi diákot támogatott tanszeradományokkal.

Mintegy ezer diákot támogatnak a reformátusok
Debrecen kezdte meg a Magyar Református Szeretetszolgálat az adományok szétosztását
Fotó: Facebook - Magyar Református S

A nyár utolsó napjaiban már megkezdődik az új tanévre a készülődés. Sok gyermek számára az okoz fejtörést, milyen színű vagy mintájú iskolatáskát szeretne, sok családnak azonban az jelenti a valódi problémát, miből fogják fedezni az iskolakezdés költségeit.

Ezeknek a családoknak nyújtott segítő kezet a Magyar Református Szeretetszolgálat. A „Radírozzuk ki a különbségeket” címet viselő nyári tanszergyűjtő akció keretén belül országszerte közel 800 gyermek számára biztosít a szervezet iskolatáskát és tanszereket, hogy az új tanév kezdetekor minden szükséges írószer rendelkezésükre álljon.

A gyűjtést már nyár közepén megkezdték, majd augusztus második felétől az alapítvány munkatársai elkezdték megvásárolni a beérkezett pénzügyi adományokból azokat az iskolaszereket, amelyek hiányozhatnak a családoknak.

Az adományozottak között több olyan család is akad, amely már korábban is fordult segítségért a Magyar Református Szeretetszolgálathoz, de több új kérelmező is részesül iskolakezdési támogatásban, akik számára családsegítő szolgálatok, oktatási intézmények, gyülekezetek adtak be adománykérelmet.

Mielőtt becsengetnek az új tanévre, minden tanulóhoz eljuttatják az adományt, többek között Szegeden, Ózdon, Kisvárdán és Hódmezővásárhelyen, de a fővárosba és a Dunántúlra is érkezik támogatás.

A hazai rászoruló diákok megsegítése mellett Kárpátaljára is száz megtöltött iskolatáskát juttat el a Szeretetszolgálat, ahol az iskolai óvóhelyek kialakításában is segítenek a határontúliaknak.

Kapcsolódó írásaink