Külföld

Moszkva új parancsnokot nevezett ki az ukrajnai hadműveletek vezetésére

Szergej Szurovikin tábornok személyében új parancsnokot nevezett ki az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúban részt vevő erők élére – közölte a tárca szombaton.

Moszkva új parancsnokot nevezett ki az ukrajnai hadműveletek vezetésére
Vlagyimir Putyin 2017 decemberében tüntette ki Szergej Szurovikint, akkor még a Szíriában szolgáló orosz csapatok parancsnokaként
Fotó: Szputnyik pool/Orosz elnöki sajtószolgálat

Szurovikin korábban a szíriai orosz erők vezetője és az orosz légierő parancsnoka is volt, előbbiért megkapta az Oroszország Hőse kitüntetést. Egy nyári jelentésében a minisztérium az Ukrajna déli részén harcoló erők parancsnokaként említette.

Szergej Szurovikin az ukrajnai hadműveletek új vezetője
Szergej Szurovikin az ukrajnai hadműveletek új vezetője
Fotó: Twitter

Bár hivatalosan soha nem jelentették be, az orosz média szerint az ukrajnai hadműveletet eddig Alekszandr Dvornyikov irányította, aki 2015-ben és 2016-ban Szíriában vezette az orosz csapatokat.

Az orosz nyugati katonai körzet élén múlt héten történt személycsere: Alekszandr Zsuravljov vezérezredes helyére Roman Berdnyikov vezérőrnagyot nevezték ki.

Kapcsolódó írásaink

Lángokban áll a Kercsi-szoros felett ívelő híd

ĀAz orosz hatóságok szerint teherautóba rejtett bomba robbant fel + VIDEÓK – Kijev szerint „a híd a kezdet”, Moszkva „ukrán vandálokról” beszél – Putyin vizsgálatot rendelt el – A robbanásnak halálos áldozatai is vannak