Külföld

Hamarosan kiderül, hogy vádat emelnek-e Hunter Biden ellen

Egy tényleges vádemelés a választások előtt egy hónappal rosszul jönne a demokratáknak

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy adózási és egyéb bűncselekmények gyanújával vádat emeljenek Hunter Biden, az amerikai elnök fia ellen – írta csütörtökön a Washington Post.

Hamarosan kiderül, hogy vádat emelnek-e Hunter Biden ellen
A szövetségi vizsgálat alapos bizonyítékot talált arra, hogy az amerikai elnök fiát adócsalás és fegyverbirtokláshoz kapcsolódó hamis nyilatkozat gyanújával vád alá helyezzék
Fotó: Nicholas Kamm / AFP

A lap értesülése szerint a 2018 óta zajló szövetségi vizsgálat alapos bizonyítékot talált arra, hogy a lobbistaként ismert Hunter Bident adócsalás és fegyverbirtokláshoz kapcsolódó hamis nyilatkozat gyanújával vád alá helyezzék.

A vádemelésről a nyomozást felügyelő szövetségi ügyésznek, Davis Weissnek kell döntenie, akit Donald Trump elnöksége idején neveztek ki. Az ügyész szóvivője a Fox News beszámolója szerint nem válaszolt arra a kérdésre, hogy összehívta-e már a vádesküdtszéket, de a csatorna más forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a döntés küszöbön áll.

Hunter Biden ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy ügyfelét nem keresték meg a szövetségi hatóságok. Chris Clark ugyanakkor az NBC News hírcsatornának küldött közleményében azt írta, hogy szövetségi bűncselekmény, ha egy szövetségi ügynök vádesküdtszék által tárgyalt ügyben információt szivárogtat ki, mint ez esetben történt.

A jogi képviselő hozzátette, hogy az igazságügyi minisztériumtól sürgős vizsgálatot és felelősségre vonást várnak el.

A Washington Post cikke szerint a 2018-ban indult FBI-nyomozás eleinte Hunter Biden tengerentúli üzleti és tanácsadói tevékenységének pénzügyi részeire koncentrált, majd a vizsgálat az üzletember adóbevallására és egy lőfegyver megvásárlásához kapcsolódó jogi nyilatkozatra terelődött.

A nyomozás állásáról először a Fox News adott hírt még júliusban, amikor azt közölte, hogy a nyomozás „kritikus szakaszba” jutott.

Egy tényleges vádemelés a választások előtt egy hónappal politikai értelemben rosszul jönne a demokratáknak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom