Külföld

Hunter Biden az apja irányításával kérkedik

Elnöki botrány

Egy, a Washington Examiner laphoz eljutott hangfelvételen feltételezhetően Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fiának hangja hallható, ahol az üzletember azt állítja, apja bármit megtesz, amit kér tőle.

Hunter Biden az apja irányításával kérkedik
Hunter Biden
Fotó: AFP

A felvétel 2018-ban készülhetett, és Hunter Biden elhagyott laptopjáról származik. A sötét üzleti ügyekbe, kábítószeres és pornográf botrányokba keveredett férfi ezt a kijelentést öt hónappal az előtt tette, hogy apja bejelentette az elnöki posztért való indulását. Hunter itt azt is állítja, apja akár módosíthatja politikai platformját, ha erre a fia megkéri, mert megfogalmazása szerint „apám jobban tisztel engem, mint bárkit a világon. Ha azt mondom, hogy ez fontos nekem, akkor dolgozni fog azon, hogy ez a platformja részévé váljon”.

Biden elnök nem is titkolja, mennyire nagy becsben tartja botrányahős fiát, a CBS televízió műsorában úgy fogalmazott: „Ő a legokosabb ember, akit ismerek. Nagyon bízunk a fiunkban.” Hunter Biden ellen jelenleg adócsalás, pénzmosás és a lobbitörvények megsértése miatt nyomoz az amerikai igazságügy.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom