Külföld

Hazánk 11 700 adag koronavírus elleni vakcinát küld Montenegrónak

Magyarország 11 700 adag koronavírus elleni vakcinát küld Montenegrónak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.    

Hazánk 11 700 adag koronavírus elleni vakcinát küld Montenegrónak
Útnak indult Montenegróba 11700 adag koronavírus elleni vakcina Magyarországról
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írta: az Ukrajnában folyó háború miatt kevesebb szó esik a világjárványról, de a helyzet sajnos az, hogy a járvány továbbra is itt van, így sok ország küzd még mindig nehézségekkel az oltások miatt.

Objektum doboz

Ennek következtében több ország is kért segítséget Magyarországtól, és „akin lehet, azon természetesen segítünk”, mivel Magyarországon a kormány időben gondoskodott arról, hogy legyen elegendő vakcina a magyar emberek életének és egészségének megvédéséhez – közölte a miniszter.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a múlt héten Kárpátaljának segített a kormány 41 ezer Pfizer-vakcinával, most pedig Montenegrón a sor.

„Meghallva barátaink kérését, 11 700 oltást küldünk Montenegróba annak érdekében, hogy a lakosság átoltottsági szintjét növelni tudják és ezáltal meg tudják védeni a montenegrói emberek egészségét” – írta Szijjártó Péter.

Magyarország érdeke, hogy a Nyugat-Balkán területén nyugalom, stabilitás, béke és fejlődés legyen – hangsúlyozta. „Ezért minden egyes olyan kérdésben, amiben segítséget tudunk nyújtani, állunk a nyugat-balkáni barátaink rendelkezésére. Ez most 11 700 vakcinát jelent, amely ezekben a percekben indult el Montenegróba” – írta Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom