Külföld

Meghalt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királynője

Elhunyt Nagy-Britannia uralkodója, II. Erzsébet királynő 96 éves korában – jelentette be a királyi család. Az uralkodó egészségi állapotát már kora délután aggasztónak nevezték orvosai, akik felügyelték állapotát a skóciai kastélyban, ahol a késő délutáni órákban az uralkodó családja körében eltávozott.

Meghalt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királynője
II. Erzsébet 96 éves volt
Fotó: Suzanne Plunkett/POOL/AFP

Az elkövetkezendő napokban a protokollnak megfelelően bejelentik majd a temetés pontos időpontját is, amelyet nemzeti gyásznappá nyilvánítanak.

Korábban a Magyar Hírlap beszámolt róla, hogy a temetésre várhatóan a királynő halála után tíz nappal kerül sor, ezt a napot hivatalos nemzeti gyásznappá nyilvánítják majd. Őfelsége temetési szertartását a westminsteri apátságban tartják, ami pontban délben fejeződik majd be kétperces néma csenddel.

A Buckingham-palota közlése szerint a királynő holttestének Londonba szállításáról holnap gondoskodnak majd. 

Károly megkoronázásáról a protokoll nem rendelkezik, Erzsébetet VI. György halála után 16 hónappal koronázták meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom